פירנצה, בירת טוסקנה היא המקום המושלם לטיול קולינרי עשיר ומרתק, היינות שמגיעים מאזור הקיאנטי, שוק האוכל התוסס, המאכלים הטוסקנים המסורתיים, קפה משובח וגלידה שאין מילים מתאימות בעברית להגדיר את ההנאה שבלאכול אותה.

סיורי אוכל בפירנצה, מה כדאי, איפה וכמה?

בעמוד זה תמצאו את כל המידע שאתם צריכים בכדי להחליט האם אתם לוקחים סיור אוכל מודרך ובתשלום או שאתם מחליטים לעשות סיור אוכל פיראטי בכוחות עצמכם, אנחנו נביא בפניכם את כל המידע הנחוץ, טיפים על מאכלי רחוב בפירנצה, מסעדות מומלצות בעינינו, שווקי אוכל בפירנצה, מנות אוכל שאסור לפספס בעיר ועוד… הישארו איתנו.

 

סיורים מודרכים בתשלום

מחפשים סיור אוכל מקצועי ומודרך ברחבי פירנצה הכולל מנות טעימה קטנות בעסקים הנחשבים ביותר? רוצים לראות מה האפשרויות שעומדות בפניכם? לחצו כאן לרשימת עסקים המציעים סיורי אוכל בפירנצה.

שווקי אוכל בפירנצה

אוהבים שווקי אוכל מקומיים? רוצים לחוות את התרבות המקומית דרך האוכל שלהם? בעמוד זה נקבץ בפניכם את שווקי האכול המומלצים בפירנצה בין אם זה שוק אוכל מוכן לבין שוק אוכל מקומי למוצרי גלם.

אוכל רחוב בפירנצה

מתכננים טיול בפירנצה בקרוב ומחפשים אחר אטרקציות אוכל שונות בעיר? בעמוד אוכל רחוב בפירנצה תמצאו רשימה של מאכלי הרחוב המוכרים והמומלצים ביותר בפירנצה, בהחלט שווה בדיקה!

מסעדות בפירנצה

פירנצה מלאה במסעדות טובות וטעימות אבל יש את הכמה מסעדות האלו שמתעלות מעל כולן, הן לא חייבות בהכרח להיות יקרות יותר או אקסלוסיביות, פשוט טעימות או טרנדיות יותר, פה תמצאו רשימה.

5 טיפים לחוויה קולינרית מדהימה בפירנצה

חוויה קולינרית אמיתית בפירנצה היא קודם כל לטעום ולאכול את המעדנים והמנות המקומויות, אחרת זאת יכולה להיות חוויה קולינרית בכל מקום אחר בעולם. בעמוד זה נביא בפניכם כמה מהמנות הכי מזוהות של פירנצה וטוסקנה כדי שתוכלו לחפש אותם במהלך הסיור שלכם ברחובות פירנצה ולחוות את העיר מבחינה קולינרית אמיתית, מקווים שהטיפים שלנו ישדרגו לכם את הטיול.
 

Bistecca alla Fiorentinaביסטקה אלה פיורנטינה

אחת מהמנות הכי מזוהות עם פירנצה וטסקנה היא ביסטקה אלה פיורנטינה, מדובר על חתך טי בון (T-Bone) עם עצם במרכז שלו, כאשר צד אחד הוא פילה וצד אחד סינטה, משקל הסטייק מתחיל מ 1 ק”ג ויכול להגיע אפילו עד 4 קילו!!! הסטייק יוצא מעט שרוף מבחוץ ובפנים אדום ורדרד מידת העשייה היא טיפה פחות ממדיום. חשוב לזכור!!! אל תבקשו את הסטייק במידת עשייה אחרת, ביסטקה אלה פיורנטינה יוצא רק בדרך אחת! כל בקשה אחרת תפגע בכבודה של המנה המקומית וסביר להניח גם בשף.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sophia (@sophia_valeria14) on

Schiacciata

לחם דק נוטף שמן זית ומלח גס עליו, הוא משויך באיטליה ישירות לפירנצה ולחבל טוסקנה, השימוש העיקרי בו כאוכל רחוב הוא בהכנת סנדוויצ’ים מגרים במיוחד ממנו בעיקר כאלו עם סוגי נקניק שונים וגבינת מוצרלה ושאר ירקות… אם אתם מסיירים ברחובות פירנצה אל תוותרו על התענוג ואם אתם שומרי מסורת שלא מערבבים בשר וחלב (אל תשכחו שרוב הנקניקים שם הם מחזיר אז גם את זה לקחת בחשבון) אז לכו על מנה אחרת, צמחונית יותר, מוצרלה גבינות עזים, שמן זית וירקות, הטעם מעולה!!

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by All’Antico Vinaio Firenze (@allanticovinaiofirenze) on

קנולי של Don Nino

קנולי הוא אמנם לא קינוח ייחודי לעיר פירנצה אבל יש קנולי אחד שלא תטעמו כמוהו בכל איטליה והוא דווקא כן נמצא בפירנצה, זהו הקנולי של Don Nino שנמצא בשוק האוכל Mercato Centrale הקנולי שלהם מצופה בכל מיני רכיבים שונים וטעימים, יש אפשרות לקריספים או קנולי רכים, ביחרו את הציפוי לבד לפי טעמכם!

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Don Nino (@don_nino_italia) on

גלידה ב Antica Gelateria Fiorentina

פירנצה כמו כל עיר אחרת באיטליה מלאה בגלידריות ולרוב לא תיפלו עם גלידה לא טעימה באף אחת מהם, הגלידות באיטליה פשוט עשויות טוב אין מה להגיד, אבל…. וזה אבל גדול אם אתם כבר בפירנצה (מקום הולדתה של הגלידה הראשונה) ואתם רוצים לאכול גלידה איכותית וטובה… קנו גלידה ב Antica Gelateria Fiorentina גלידרייה שעושה שימוש במרכיבים טבעיים וטריים ועבודת ההכנה של הגלידה היא בידיים, הטעם מושלם!

כתובת: Via Faenza, 2a, 50123 Firenze

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Antica Gelateria Fiorentina (@anticagelateriafiorentina) on

Crespelle alla Fiorentina

לא כל המאכלים האיטלקיים הם המקור עצמם, אבל הם בטוח יותר טובים מהמקור, ככה גם במקרה הזה של Crespelle alla Fiorentina, הגרסה של פנקייק נוסח פירנצה, הם לוקחים פנקייק מגלגלים אותו עם גבינת ריקוטה, תרד, רוטב עגבניות מטובל היטב וזילוף קל של רוטב חמאה מעולה ואז לתנור, המקור רק יכול להיות גאה בדור ההמשך שלו!

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Filippo Boldrini (@filippoboldrini) on

 

כתיבת תגובה

סגירת תפריט