הדרך לליבה של העיר הוא דרך אוכל הרחוב שלה… אם תחשבו על המשפט הזה תגלו כמה הוא נכון… במיוחד שמדובר על עיר כמו פירנצה, עיר שבעיקר מפורסמת בעקבות אומנות הרנסאנס שבה, אבל המקומות בפירנצה שבאמת יגרמו ללבכם לפעום ולבלוטות הטעם שלכם להזיל ריר לא יהיו הפסלים של מיכלאנג’לו אלא דוכני האוכל הייחודיים של העיר, הקסם הקולינרי של בירת טוסקנה טמון באוכל הרחוב שלה.

תוכן עניינים

לפניכם מספר מאכלי רחוב שלפי דעתנו אתם חייבים לנסות אותם במהלך השהות שלכם בעיר.

Schiacciata

מאפה לחם המזוהה עם פירנצה וטוסקנה בכלל, זהו לחם דק מלא בשמן זית ומלח גס, טעמו לבד הוא גן עדן אבל שהופכים אותו לסנדוויץ’ רחוב כמו שנהוג בפירנצה הוא משתדרג בצורה משמעותית!!

התוספות המבוקשות ביותר על ידי המקומיים הן בדרך כלל לסנדוויץ עם כמה סוגי נקניק (שימו לב לשומרים שבניכם לרוב זה חזיר), עלי בזיליקום, מוצרלה ושמן זית. אבל אם לא מוצא חן בעיניכם התוספות האלו או שאתם שומרי מסורת ולא רוצים להסתכן ולאכול חזיר, תוכלו לבחור ממגוון רחב של תוספות אחרות לא פחות טובות וטעימות.

המקום הכי מומלץ לדעתנו לאכול בו Schiacciata הינו All’Antico Vinaio, מקום שמאז 1991 מתמחה בהכנת Schiacciata ונחשב על ידי המקומיים לטוב ביותר.

כתובת העסק:  Via dei Neri, 76 R, 50122 Firenze FI

מספר הטלפון: 390552382723+

כרטיס העסק בגוגל: לחצו כאן!

Coccoli

אז ה  Coccoli הוא מאכל רחוב מאד נפוץ ופופולארי בפירנצה הוא למעשה לחמנייה מטוגנת בשמן עמוק ומלוחה, ממלאים את הלחמנייה המטוגנת בכל טוב, נקניק, מוצרלה, גבינת פקורינו, ירקות ועוד…

המקום המומלץ לדעתנו לאכול את ה Coccoli הוא במאפיית Forno Bruschi Ivana Hemp אנחנו פשוט ליקקנו את השפתיים אחרי וקשה לי להאמין שלא תאהבו את זה גם אתם.

כתובת: Via dell’Ariento, 21/r, 50123 Firenze FI

טלפון: 39055214249+

כרטיס עסק בגוגל: לחץ כאן!

גלידה יצור מקומי ובעבודת יד

גלידה טובה תוכלו למצוא בכל עיר ברחבי איטליה, כך שזה אולי לא ייחודי לפירנצה אבל עדיין אוכל רחוב באיטליה וגלידה אלו שני דברים שחייבים ללכת ביחד ולכן ההמלצה שלנו על גלידה בפירנצה מתמקדת בגלידרייה שהמרכיבים שלה טבעיים בלבד, שהיא תוצרת עבודת יד והיא טרייה ופופולארית מאד בקרב המקומיים, הגלידרייה הזאת נקראת Antica Gelateria Fiorentina ובאופן אישי אני יכול להגיד לכם שגלידת הפיסטוק (אני מכור לגלידת פיסטוק) היא בין הגלידות פיסטוק הכי טעימות שאכלתי מעודי.

כתובת: Via Faenza, 2a, 50123 Firenze FI

מספר טלפון: 393208485018+

כרטיס עסק בגוגל: לחץ כאן!

Lampredotto

ה Lampredotto הוא מאכל טוסקני מובהק ששורשיו בבירת טוסקנה פירנצה כמובן, בצורה המקורית שלו הוא מגיע כמרק אבל בדוכני הרחוב תראו אותו נמכר בתוך סנדוויץ’, הם למעשה לוקחים את תכולת המרק ושמים אותה בתוך כריך גדול שסופג אליו את כל המיצים.

בעקרון זוהי מנת רחוב המומלצת על ידי רבים, למעשה מנת הרחוב הכי מומלצת לאכילה בפירנצה, אבל להיות אמיתי אתכם אני לא העזתי לנסות אותה אל אף התגובות החיוביות שהיא זוכה להם רק בגלל ששמעתי מה היא מכילה ואיך עושים אותה, יכול להיות שאתם יותר אמיצים ממני או שאתם פחות נגעלים כמוני מחלקים פנימיים של חיות, אז תפדל…

ה Lampredotto הוא תבשיל אבות טוסקני, המרכיבים שלו הם קיבת פרה (מה שהגעיל אותי כמובן) בצלים, עגבניות, סלרי ועוד מטעמים, את ה Lampredotto מבשלים במשך כמה שעות טובות לפני שמגישים, בדוכני המזון התבשיל עומד בסירים כבר כמה שעות וכשאתם מזמינים אז המוכר ימזוג לכם עם מצקת מהסיר הישר לתוך הכריך שלכם.

המקום הכי טוב לאכול את ה Lampredotto (על פי דעת רוב הבלוגרים כי אני כמובן לא ניסיתי) הוא Trippaio del Porcellino דוכן אוכל מקומי פופולארי מאד.

כתובת: Via di Capaccio, 50123 Firenze FI

כרטיס עסק בגוגל: לחץ כאן!

כתיבת תגובה

סגירת תפריט